Spetalen-skute skal støtte Trøim-rigg

Skip delvis eid av Standard Drilling sikrer et år med jobb i forbindelse med borearbeid som skal utføres av Borr Drilling.

I tillegg til fem heleide plattform forsyningsskip (PSV), er Øystein Stray Spetalens offshorerederi Standard Drilling medeier i 12 PSV-er gjennom henholdsvis Northern Supply og New World Supply.Northern Supply der Standard Drilling har en eierandel på 25,5 prosent har ifølge Clarksons Platou sikret en 12 måneders kontrakt for den 2009-bygde PSV-en «FS Aberdour».Ifølge skipsmeglerhuset er skipet leid inn av Spirit Energy for å bistå i forbindelse med boreoperasjoner som jack up-riggen «Borr Ran», tilhørende Tor Olav Trøims Borr Drilling, skal stå for.Det er den andre lengre kontrakten Spetalen-rederiet sikrer seg i løpet av få dager.Venter oppsvingMot slutten av forrige uke ble det kjent at den heleide PSV-en «Standard Provider» er tildelt et oppdrag på 90-100 dager av Ithaca Energy i britisk sektor.Kontrakten som har oppstart 1. april inkluderer også en opsjon på ytterligere én brønn som skal bores av Maersk-riggen «Maersk Resilient».Styreleder i rederiet Martin Nes ga i forbindelse med rapporten for fjerde kvartal 2018 uttrykk for et svært positivt syn på PSV-markedet fremover.- Standard Drilling venter et oppsving i PSV-markedet i Nordsjøen gjennom våren og sommersesongen 2019, sa han i en kommentar.


Les også