Spotify anmelder Apple til EU

Børs

Spotify anmelder Apple til EUs konkurransemyndighet. Grunnen skal være at selskapet mener Apple favoriserer sin egen tjeneste Apple Music foran andre tjenester.– Etter nøye vurdering har Spotify klaget inn Apple for EU-kommisjonen, skriver Spotify-sjef Daniel Ek i et blogginnlegg.Ek skriver at Apple de senere år har innført regler i App Store som har til hensikt å begrense valg og innovasjon på bekostning av brukeropplevelsen, og at Apple opptrer som både «en spiller og en dommer», og på denne måten gjør det vanskelig for andre utviklere av apper.- Etter et mislykket forsøk på å forhandle med Apple direkte, ber vi nå EU om å ta tiltak for å sikre en rettferdig konkurranse, skriver han.Spotify-sjefen skriver videre at Apple krever en avgift på 30 prosent på kjøp gjort gjennom Apples betalingssystem, inkludert oppgradering fra gratis- til premium-tjeneste. - Hvis vi betaler denne prisen, tvinger det hos til å heve prisene på vår premium-tjeneste langt over prisen på Apple Music.- Vi vil ikke ha spesialbehandling, vi vil kun har samme behandling som flere andre apper i App Store, som Uber og Deliveroo, som ikke må betale avgift til Apple, skriver Ek. 

spotify
Nyheter
Børs