Styrker teamet med ny stjerneforvalter

Etter en overraskende vending i fjor høst var forvalter Thomas Nielsen plutselig uten jobb. Nå er han klar for nytt stjernegalleri.

Publisert 4. mars 2019 kl. 09.16
Oppdatert 4. mars 2019 klokken 09.20
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 529 ord
- Jeg er veldig fornøyd med å bli en del av First-gjengen, sier Nielsen til Hegnar.no.
Fredag hadde han sin første arbeidsdag som porteføljeforvalter i First Fondene.Tre uker etter oppstarten 1. november, valgte imidlertid hans nye arbeidsgiver noe overraskende å legge fondssatsingen på is etter det som ble omtalt som en strategisk beslutning.  -Jeg har alltid hatt et godt inntrykk av First Fondene og menneskene som jobber der. Spesielt liker jeg evnen og viljen til å tenke annerledes og skille seg ut. Det er helt avgjørende for å lykkes i dagens marked, sier Nielsen.I oktober ble forvalterteamet styrket med Jonas Heyerdahl som nå er godt i gang med det nye fondet First Norge Fokus.- Dama har tatt veldig godt vare på meg, hun måtte faktisk bytte jobb selv. Du vet, jeg er jo ganske «high maintenance», så hun har virkelig måttet stå på, svarer Nielsen med en svært humoristisk undertone.
Han forteller at avtalen med det anerkjente forvaltningsselskapet ble inngått relativt nylig etter å ha tenkt seg nøye om for å finne ut hva han egentlig ville, samt brukt tid på å reise og nyte livet.Kortvarig oppdragNielsen har flere års erfaring som både analytiker og forvalter. Etter fire år som forvalter av suksessfondet Odin Eiendom, sa han opp hos Odin i fjor sommer etter å ha fått tilbud om å etablere et nytt fond for Sparebank 1 Kapitalforvaltning.- Jeg synes det var veldig synd, hadde virkelig gledet meg, men mye bedre å trekke i fallskjermen med en gang, uttalte en overrasket Nielsen til Hegnar.no.- Nå skal jeg bruke litt tid på å finne på noe skikkelig fett å gjøre, så får dama bla opp og forsørge meg i mellomtiden, sa han. Fortsatt med det gode humøret intakt.Strategien er klarNå får den velkjente finansmannen igjen sjansen til å starte opp et eget fond. Og det i et veletablert miljø med profiler som Erik Haugland, Henry Grepstad, Martin Mølsæter og Nicholas Salbu.Etter et seigt 2018 er alle Firsts aksjefond opp mellom 9 og 15 prosent hittil i år.- Er det klart hva slags fond du skal forvalte og hva strategien blir?​- Det er det, og det gleder jeg meg til å fortelle mer om når vi nærmer oss lansering, sier Nielsen.- Men jeg kan røpe at en del av strategien kommer til å bli å kjøpe billig og selge dyrt. Det kan da umulig gå galt?Går for gullThomas Nielsen er den andre forvalteren som ansettes hos First Fondene i løpet av kort tid.Nielsen har høye forventninger til sin nye arbeidsplass.I motsetning til det forrige arbeidsforholdet der Nielsen - som han selv formulerte seg – «bare manglet 24 år, 11 måneder og åtte dager for å få gullklokka», tror han at dette blir av mer varig karakter.- Denne gang skal det bli gullklokke, slår han fast.- Hva sier kjæresten da, er hun glad for å slippe å måtte forsørge deg fremover?First Fondene eies med 51 prosent av Geir Langfeldt Olsen som tok med seg eierandelen da han forlot Ubon Partners i fjor høst. Ubon Partners kjøpte på sin side andelen av Nansen Capital Partners som tilhører Skagen-gründerne Åge K. Westbø og Tor Dagfinn Veen, i mars i fjor. Resten er fordelt mellom de ansatte.