Svenske storbanker får bank - DNB ser også rødt

Analytiker tolker dagens høye volum.

Publisert 28. mars 2019 kl. 16.25
Oppdatert 28. mars 2019 klokken 16.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 223 ord
DNB faller 1,4 prosent til 161,90 kroner på Oslo Børs like før stengetid torsdag.Fallet skjer på dagens høyeste volum.Svenske banker får bank på Stockholmsbørsen, der handelen ble stanset i Swedbank etter .Swedbank-trøbbelSwedbank etterforskes for grov svindel og brudd på regler for innsideinformasjon, og svenske Ekobrottsmyndigheten i hovedkontoret utenfor Stockholm. Swedbank, blant annet for å ha gitt villedende informasjon i tilknytning til etterforskningen av det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca.Fra før blir etterforskes banken for hvitvasking.Danske Bank skriver ifølge TDN Direkt i en analyse at Panama-koblinger kan ramme SEB også, og sistnevnte faller også på Stockholmsbørsen.Utelukker ikke DNB- Den høye omsetningen i DNB kan være relatert til en vridning fra svenske til norske banker, som kan være mindre relaterte til hvitvasking i Baltikum, sier Sparebank 1 Markets-analytiker Nils Christian Øyen til nyhetsbyrået.Dog understreker han at man ikke kan garantere at det ikke har skjedd noe i DNB også.- Markedet har så langt diskriminert mellom de bankene som har vært involvert, slik som Danske Bank, Swedbank og Nordea, mens man ikke har hatt noen konkrete holdepunkter for DNB, sier Øyen til TDN Direkt.Swedbank var ned 3,7 prosent da handelen ble stanset, og har fortsatt den nedadgående trenden etter at handelen ble gjenopptatt. Aksjen er nå ned 5,4 prosent.SEB er på sin side ned 5,6 prosent, mens Nordea går tilbake 2,7 prosent.