Tapte 7,7 milliarder i fjor - opp 12 prosent i dagens børsnotering

Bildelingstjenesten Lyft slo konkurrenten Uber til markedet etter at begge selskapene søkte om børsnotering samme dag.

Den San Francisco-baserte bildelingstjenesten, Lyft, føyer seg inn i rekken av teknologiselskaper som børsnoteres i 2019.I går satte Lyft introduksjonskursen til 72 dollar etter sterk etterspørsel. Kursen var i den høye enden av intervallet mellom 68 og 72 som tidligere kommunisert.Selv til denne kursen var det mye iver i markedet, og kursen ble sendt opp 12,15 prosent til 80,75 dollar. Det gir selskapet en markedsverdien på omtrent 27 milliarder dollar, eller 12,5 ganger forårets omsetning.Selskapet omsatte for 2,16 millioner dollar i 2018 noe som var en oppgang på 103 prosent fra året før. Lyft tapte 969 millioner dollar før renter og skatt (EBIT).Warren Buffett veier innPå spørsmål fra CNBC om hva han synes om børsnoteringen av Lyft svarte investorlegenden at vanlige investorer ikke burde kjøpe "opphetede" (hot) børsnoteringer i et "opphetet" (hot) marked. I fjor fortalte investoren til CNBC at han forhandlet om å kjøpe en andel i Uber, Lyft sin hovedkonkurrent. Avtalen skal ha falt igjennom på uenighet om størrelse og vilkårene rundt avtalen.Buffet pekte også på at det fantes andre alternativer på markedsverdier rundt 20 milliarder dollar hvor man ikke må vente over fem år på overskudd.