TechnipFMC får kontrakt av Equinor

Equinor tildeler kontrakt for undervannsanlegg til Johan Sverdrup fase 2.

Equinor tildeler TechnipFMC kontrakten for produksjonsanlegg på havbunnen og installasjon av dette for fase 2 av prosjektet, ifølge en melding fra Equinor onsdag.Produksjonsanlegget består av fem bunnrammer og totalt 18 ventiltrær med tilhørende komponenter, opplyses det.Planlagt produksjonsstart for fase 2 er fjerde kvartal 2022.- Dette er en viktig milepæl i Johan Sverdrup-utbyggingen. Med dette har vi på plass undervannsløsningen for både første og andre fase 1 av feltutbyggingen. TechnipFMC er herved tildelt ansvaret for begge. Dermed har vi etablert et godt utgangspunkt for å kunne styrke samarbeidet om sikkerhet, effektivisering, forenkling og teknologiutvikling. Et tett samarbeid i gjennomføringsfasen legger grunnlaget for gode løsninger og videre forenklinger i driftsfasen. Det ser vi frem til, sier prosjektdirektør for Johan Sverdrup, Trond Bokn, i meldingen. Kontrakten forutsetter godkjenning av Plan for utbygging og drift (PUD) for Johan Sverdrup fase 2, som ble overlevert myndighetene i august 2018. TechnipFMC beskriver kontraktsverdien som «betydelig», noe de definerer i intervallet mellom 75 og 250 millioner amerikanske dollar, eller mellom 641 og 2.138 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også