Teknologiselskap faller etter kjempehopp forrige uke

Kursen steg kraftig på betalt analyse.

Publisert 13. mars 2019 kl. 13.57
Oppdatert 13. mars 2019 klokken 14.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
Teknologiselskapet Thin Film Electronics gjorde et kjempehopp på børsen forrige fredag. På det meste var aksjen opp om lag 47 prosent, men dagen endte med en litt mer beskjeden oppgang på 19 prosent til 0,4305 kroner.Dagen før ble det publisert en analyse av Edison Group, hvor Thin Film-aksjen fikk et kursmål på 1,60 kroner. Edison så dermed en heftig oppside i aksjen, noe som antagelig var grunnen til den kraftige oppgangen i aksjen.
Riktignok sto det med liten skrift nederst på analysen at den var kjøpt og betalt av Thin Film.
Det var ikke første gang Thin Film-aksjen steg kraftig på grunn av en betalt analyse. I fjor sommer sendte Thin Film ut en børsmelding med en analyse fra Edison. Dagen etter steg aksjen 14 prosent.Kursmålet ble da satt til tre kroner, og aksjen sto i 1,43 kroner.Nå er altså kursmålet satt til 1,60 kroner, men kursen står i skrivende stund i 0,4115 kroner, ned to prosent.