Thailand-rederi kjøper tidligere Bergesen-eid supertanker

Prima Marine vil etter alt å dømme benytte den til lagring av råolje. 

Publisert 27. mars 2019 kl. 11.57
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 12.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
Navios Maritime Acquisition har ifølge VesselsValue solgt den 2000-bygde VLCC-en «C Dream» til det thailandske rederikonsernet Prima Marine.
Prisen for skipet på 298.600 dødvekttonn er oppgitt til 21,75 millioner dollar, eller rundt 187 millioner kroner. Ettersom Prima Marine fra før har fem VLCC-er som alle benyttes som flytende lagringsenheter (FSU) for råolje, er det nærliggende å tro at også «Crystal Star» skal benyttes til dette formålet.«Crystal Star»var opprinnelig eid av det norske Bergesen-rederiet under navnet «Berge Fuji». 
Sammenlignet med VessesValues verdsettelse på 17,89 millioner dollar, kan prisen for skipet som har fått navnet «Crystal Star» betegnes som solid. Dersom det er tilfelle, forsvinner det japansk-bygde fartøyet ut av verdens aktive flåte av VLCC-er.   I februar kjøpte Prima Marine en annen VLCC - 2001-bygde «VL Sakura» - for 24 millioner dollar fra Hellenic Tankers. Denne ble også bygget ved Hitachi-verftet i Japan.