Tidligere Next-sjef dumper aksjer

Eivind Yggeseth

Vil delta i emisjon.

Tidligere konsernsjef Tore Etholm-Idsøe har solgt seg ytterliggere ned i Next Biometrics, etter å ha solgt aksjer i midten av januar.Ifølge aksjonærlister har selskapet Eurostores, som er heleid av Etholm-Idsøe, nå forsvunnet helt ut av listen over de 30 største aksjonærene i selskapet.Etholm-Idsøe må dermed ha solgt minst 280.000 av de 384.000 aksjene han hadde sist mandag.– Jeg solgte aksjene for å delvis finansiere deltagelsen i emisjonen som Next nå gjennomfører, sier Etholm-Idsøe til DN. Next Biometrics er i ferd med å gjennomføre en reparasjonsemisjon etter at selskapet i januar hentet 160 millioner kroner i en rettet emisjon, hvor mange profilerte investorer tegnet seg for aksjer.– Jeg har tegnet meg for 170.000 aksjer, og investerer med det et større beløp enn det jeg nå har solgt for, sier den tidligere Next-sjefen til DN.Det siste året har Next-aksjen falt om lag 80 prosent.