Tidligere norskeid riggkjempe sikrer seg kontrakt

"Bluewhale I", en av verdens største borerigger som tidligere var delvis norskeid, skal ha sikret seg en lengre kontrakt med kinesiske CNOOC. 

Den halvt nedsenkbare boreriggen "Bluewhale I" som tidligere hadde norske Frigstad Group på eiersiden, skal ha blitt tildelt en lengre kontrakt av det kinesiske oljeselskapet CNOOC.Det rapporterer riggmeglerhuset Bassøe Offshore.Ifølge Bassøe skal det være snakk om en kontrakt på 549 dager med oppstart i slutten av inneværende uke. Dagraten er ikke kjent. På LinkedIn har riggens norske sjef Ronny Johan Solheim lagt ut et bilde av seg selv og riggen i det de forlater verftet.  Tidligere norskeidSyvendegenerasjons-riggen som er av det såkalte Frigstad D90-designet kan operere i alle typer farvann og bore ned til mer enn 15.000 meters dybde. Den omtales som en av verdens største ultradypvanns semirigger. Riggen var opprinnelig en av to like rigger som ble bestilt i 2012 av Frigstad Deepwater som Kristiansand-baserte Frigstad Group eide sammen med kinesiske CIMC inntil slutten av 2016 da Frigstad trakk seg ut. Les intervjuet Hegnar.no gjorde med konsernsjef Dag Frigstad i Frigstad Group i fjor sommer."Bluewhale I" ble bygget ved verftet CIMC Raffles Yantai og driftes av Bluewhale Offshore som er et datterselskap av CIMC.  Les også: - Jobber med nye kontrakter i Norge