Tilbudspilkt sendte shippingaksje opp 50 prosent

Oslo Børs avsluttet uken i grønt territorium.

Fredag endte hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,15 prosent og står dermed i 866,56 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for over 4,3 milliarder kroner.Utviklingen kom etter at de asiatiske markedene steg fredag morgen norsk tid.Antallet registrerte helt ledige falt med 700 personer fra januar til februar, viser sesongjusterte tall fra NAV. Andelen helt ledige kom dermed inn på 2,3 prosent av arbeidsstyrken.Av selskapene som veier tungt i hovedindeksen la Mowi på seg 1,62 prosent, mens Equinor og Norsk Hydro måtte se henholdsvis 0,39 og 1,47 prosent av markedsverdien fordufte.BoligpriserTall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 62.753 kroner per kvadratmeter i februar, 1,8 prosent mer enn i januar.Hittil i år er OBOS-prisene opp 5,2 prosent.De siste 12 månedene er prisoppgangen 7,2 prosent.- Prisoppgangen er fortsatt sterk, og godt over snittet for januar og februar de siste årene. Vi tror den positive prisutviklingen vil fortsette gjennom året, men med store variasjoner, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i en kommentar.For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 54.557 kroner i februar, 1,0 prosent høyere enn i januar og 6,3 prosent høyere enn i samme måned i fjor.Oppgangen på landsbasis så langt i år er 3,3 prosent.OljeprisenOljeprisen opplevde en flat utvikling fredag.Nordsjøoljen ble omsatt for 66,08 dollar, ned 0,38 prosent, ved stengning på Oslo Børs.WTI-oljen ble handlet for 57,30 dollar, opp 0,14 prosent.OPEC fortsetter å levere på de annonserte kuttene, og kartellet produserte 30,68 millioner fat om dagen i februar, ifølge Reuters. Dette er 300.000 fat om dagen lavere enn i januar da kartellet kuttet 800.000 fat om dagen fra måneden før.LakseprisenLakseprisene stiger stiger til over 70 kroner kiloen, ifølge markedsaktører IntraFish har snakket med.- Det er en kraftig oppgang. Prisene er rundt 70-75 kr/kg for de ulike vektklassene mellom 3 og 6 kilo, sa en eksportør, ifølge TDN Direkt.- Alle snakker om priser på over 70 kr/kg, og det stemmer, med unntak av 3-4 kg som går for 69 kr/kg i Nord-Norge, uttalte en annen eksportør.BelshipsBørsklagenemnden har overprøvd Oslo Børs, og besluttet at fusjonen mellom tørrlastrederiet Belships og Kontrari/Kontrazi-datterselskaper utløser tilbudsplikt på Belships, het det i en melding fredag.Tilbudsprisen ble fastsatt til syv kroner aksjen, og kommer innen fire uker.Nyheten førte til at aksjen hoppet opp hele 52,53 prosent til 6,94 kroner.Magseis FairfieldMagseis Fairfield-aksjen stupte 21,3 prosent torsdag, og fredag falt aksjen ytterligere 11,3 prosent til 14,10 kroner.Nodeseismikk-selskapet skuffet stort da resultatet for fjorårets siste kvartal ble presentert torsdag.Etter skatt endte resultatet på minus to millioner dollar, mot minus 9,79 millioner dollar i samme periode året før. Omsetningen kom inn på 76,2 millioner dollar, mot 4,75 millioner dollar i samme kvartal året før.- Det er ingen ting å lure på. Det var et veldig dårlig fjerde kvartal, men det verste var de nye fremtidsutsiktene for 2019 der selskapet venter 100 millioner dollar i ebitda. Det var mange som forventet 200 millioner dollar, sa John Olaisen i ABG Sundal Collier til TDN Direkt.Aksjen endte ned 12,26 prosent til 13,95 kroner.AF GruppenAF Gruppen og OBOS har signert avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Skårersletta 50 Holding AS, ifølge en pressemelding fra AF Gruppen fredag.AF Gruppen og OBOS vil eie selskapet med like eierandeler. Her skal de utvikle 250 leiligheter. Selskapet eier tomten Skårersletta 50 som er på drøye tolv mål og ligger langs den nye «paradegaten» i Lørenskog, en kort fottur fra Metrosenteret og Triaden Storsenter.Overtakelse av eiendommen vil skje innen utløp av første kvartal 2019.Constructio, et selskapet nærstående til Kristian Holth, styremedlem i AF Gruppen og styremedlem i Constructio, har kjøpt 70.000 aksjer i AF Gruppen, ifølge en børsmelding fredag. Aksjene ble kjøpt til kurs 152,50 kroner, opplyses det.Constructio eier 13.811.782 aksjer i AF Gruppen etter transaksjonen.Aksjen endte dagen ned 0,33 prosent til 152,50 kroner.NRCNRC Sverige har inngått en ny avtale med Svenske transportmyndigheter, ifølge en børsmelding.Kontrakten er for fornyelse av spor på forbindelsen mellom Älmhult-Olofstöm i Sverige, opplyses det. Kontrakten er på 173 millioner svenske kroner.Arbeider starter i mars 2019, men størstedelen vil bli utført i perioden 2020 til 2021. Aksjen endte fredagen opp 1,67 kroner til 61,00 kroner.NelHydrogenselskapet Nel sitt datterselskap Nel Korea, har signert en avtale om etableringen av et Hydrogenenergi-nettverk med navnet HyNet, som skal være et samarbeid mellom 13 industriselskap.Målet med HyNet skal være å ekspandere infrastrukturen for hydrogenfylling i Sør-Korea, ved å installere 100 stasjoner innen 2022, og operere dem frem til 2029.Aksjen endte dagen opp 3,39 prosent til 5,49 kroner.Flex LNGDNB Markets nedjusterte kursmålet på Flex LNG-aksjen til 16 kroner fra tidligere 24 og gjentar kjøpsanbefalingen.DNB Markets verdsetter ikke lenger rederiet på resultatmultipler, da de tror Flex trolig vil bli mer opportunistisk og dra nytte av et sterk spotmarked i 2019-2021 heller enn å ta et langtidscharter til en marginal premie over balanseraten, skriver TDN Direkt.Pareto Securities har også nedjustert sitt kursmål på Flex til 20 kroner fra tidligere 23, og opprettholder kjøpsanbefalingen.Flex-aksjen endte dagen opp 1,43 prosent til 10,65 kroner.