To aksjer stiger markant

Oslo Børs åpnet opp torsdag morgen, og ved lunsjtider befinner børsen seg fortsatt i grønt terreng.I skrivende stund står hovedindeksen i 880,26, opp 0,71 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 1.666 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag ved lunsjtider ned 0,04 prosent til 67,52 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,34 prosent til 58,06 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,26 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.EIA meldte onsdag ettermiddag at de amerikanske råoljelagrene falt 3,9 millioner fat i forrige uke, mot en ventet oppgang på 2,7 millioner fat.Investeringsanalytiker Benjamin Lu sier ifølge TDN Direkt at generelt strammere globale lagre, som følge av de Opec-ledede produksjonskuttene og amerikanske sanksjoner mot venezuelanske petroleumsprodukter, har sementer støtte for oljeprisen.Equinor stiger 1,04 prosent til 194,55 kroner.Ellers i olje klatrer Aker BP 0,53 prosent til 300,80 kroner, mens DNO er opp 1,30 prosent til 19,05 kroner.TargovaxBiotekselskapet Targovax gir Zelluna Immunotherapy en FTO-lisens til Targovax-patenter . Målet er å muliggjøre videreutvikling av Zellunas mutant RAS T-celle reseptorterapi.De to selskapene har intensjon om å samarbeide om ytterligere funn og utvikling av nye mutant RAS T-cellereseptorer.Targovax klatrer hele 13,99 prosent til 9,94 kroner.ZalarisZalaris klatrer markant etter storkjøp onsdag . Athanase Industrial Partners Fund II og Athanase Industrial Partners II AB kjøpte onsdag henholdsvis 262.465 og 188.803 Zalaris-aksjer til en kurs på 21,90 kroner.Det totale kjøpet på 451.268 aksjer, tilsvarer 2,24 prosent av Zalaris.Torsdag stiger aksjen hele 9,13 prosent til 23,90 kroner. Norsk HydroNordea Markets oppgraderer anbefalingen på Norsk Hydro fra hold til kjøp, og har et kursmål på aksjen på 42 kroner.Nordea ser ifølge TDN Direkt en bedring i det fundamentale bildet for selskapet, og anser verdsettelsen av aksjen som attraktiv.Norsk Hydro er opp 1,56 prosent til 35,06 kroner, og topper for øyeblikket omsetningstoppen. Philly ShipyardFor litt over to uker siden valgte investeringsdirektør Stig Myrseth å inkludere det Røkke-dominerte skipsverftet Philly Shipyard i sin anbefalte portefølje. Det gikk ikke upåaktet hen, og i løpet av samme dag hoppet aksjen 31,67 prosent til 39,50 kroner.I dagene som fulgte fortsatte aksjekursen fortsatt oppover, og onsdag for en uke siden sluttet aksjen på 52 kroner (etter å ha vært oppe i 67,80 kroner). Siden har pilen pekt nedover.Onsdag endte aksjen ned 6,53 prosent. Torsdag faller aksjen ytterligere, og er i skrivende stund ned 5,90 prosent til 43,10 kroner.