To meglerhus om BW Offshore-mulighet

TommyChia_Singapore

Pareto Securities mener BW Offshore potensielt kan gjøre en god handel. Kepler Cheuvreux øyner kort ventetid til første olje fra feltet.

BW Offshore meldte før børsåpning mandag at de vurderer å inngå en avtale om å kjøpe 100 prosent av tungoljefeltet Maromba, i Campos-bassenget offshore Brasil, fra de nåværende eierne Petrobras og Chevron, avhengig av styregodkjenning og betinget av visse vilkår.Les også: BW Offshore er interessert i brasiliansk feltFeltet er i dag ikke i produksjon, og ifølge Rystad Energy har feltet ressurser på om lag 140 millioner fat oljeekvivalenter, heter det fra Pareto Securities, ifølge TDN Direkt.Meglerhuset mener BW Offshore potensielt kan gjøre en god handel her, da feltet har vært for salg i en betydelig tid og fordi det kan hende størrelsen gjør at Petrobras og Chevron regner det som utenfor kjernevirksomheten.Pareto Securities venter ifølge nyhetsbyrået at en eventuell utvikling av Maromba vil følge et liknende mønster som Dussafu offshore Gabon, samt at en av selskapets ledige FPSO-er, eller en som snart går av kontrakt, vil bli oppgradert og stasjonert ved feltet.Lite ventetidKepler Cheuvreux mener ifølge TDN Direkt tiden til første olje fra feltet kan være relativt kort, da det ligger i et modent område og Petrobras allerede er godt på vei med konseptet, men mener det er vanskelig å vurdere markedsreaksjonen da ingen finansielle detaljer oppgis.Petrobras' utviklingsplan for feltet inkluderer en FPSO med kapasitet på 60.000 fat per dag.I skrivende stund er BW Offshore ned 1,41 prosent til 38,45 kroner på Oslo Børs.