Transocean-rigg får mer Remøy-støtte

Rem Offshore klinker til med nok en kontrakt til et av flåtens nyeste tilskudd.

Hurricane Energy har hyret inn plattform forsyningsskipet (PSV) «Brage Trader» til en trebrønns-kontrakt, ifølge Seabrokers.PSV-en skal bidra med støtte til et boreprogram vest for Shetland som skal utføres med den halvt nedsenkbare boreriggen «Transocean Leader».Oppdraget skal utføres sammen Esvagt-fartøyet «Esvagt Celina» som også er hyret inn.Oppstart av boreprogrammet er i løpet av mars.«Brage Trader» og søsterskipet «Brage Supplier», ble kjøpt av Åge Remøys hurtigekspanderende offshorerederi mot slutten av fjoråret.De opprinnelige eierne – en samling Bergensinvestorer – jobbet i lenger tid med å selge skipene, men så også på alternative anvendelser, deriblant konvertering til yachter eller cruiseskip.Hva Rem Offshore betalte for skipene er ikke kjent.Konsernsjef Fredrik Remøy uttalte til Hegnar.no at prisen reflekterte «dagens marked».«Brage Trader» er ikke en ukjent båt for mannskapet på «Transocean Leader».I juni i fjor ble båten tildelt et oppdrag på inntil 200 dager for å støtte Transocean-riggen i forbindelse med boringen av to brønner.