Tvenge spår kraftig kursoppgang i Norwegian

Publisert 25. mars 2019 kl. 10.10
Oppdatert 25. mars 2019 klokken 10.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
(): Flere av Norwegians nye aksjonærer har siden emisjonen tilsynelatende solgt seg ned. Nå tar milliardær og investor Torstein Tvenge bladet fra munnen, og forteller Finansavisen at han ikke har solgt en aksje.- Jeg har ikke solgt noen aksjer, men overført noen på mine tre barn, skriver Tvenge i en tekstmelding til Finansavisen.Dette forklarer at eier­andelen hans er redusert fra 1,25 til 0,9 prosent av aksjene i fly­selskapet. At aksjeposten kan bli lønnsom, er han ikke i tvil om.- Norwegian kan gå 50 prosent, slår han fast.I skrivende stund omsettes aksjen for 47,18 kroner, ned 1,91 prosent.Eiendomsbaronen har bygget seg opp til å bli en av landets største gjennom selskapet Fram Eiendom. Tvenge er også en aktiv investor på Oslo Børs, og selv om han ikke har figurert på Norwegians oversikt over de 30 største aksjonærene, har han vært aksjonær i mange år, skriver Finansavisen.- De av mine aksjer som har gått mest har jeg hatt i årevis, skriver Tvenge til Finansavisen.Mandag for en uke siden ble antallet aksjer i Norwegian tredoblet, som et resultat av emisjonen på 3 milliarder kroner, som selskapet gjorde for å være sikre på å ikke bryte sine lånebetingelser. Norwegian har gitt obligasjonseierne en garanti på at egenkapitalen til enhver tid skal være over 1,5 milliarder.