Ureaprisen kan ha nådd bunnen

Ureamarkedet har hentet seg inn seneste uke.

Publisert 22. mars 2019 kl. 13.15
Oppdatert 22. mars 2019 klokken 13.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Kvinne inspiserer avlinger - Foto: AP

Betydelige volumer har ifølge TDN Direkt blitt booket for april-skipning til priser på 248-249 dollar tonnet fob Egypt, tilsvarende en oppgang på 8-10 dollar per tonn fra prisene uken før, ifølge råvaretraderen Gleadell.Denne uken ble EU-kommisjonens foreløpige anti-dumpingtoll på urea ammoniumnitrat (UAN) fra Russland, Trinidad og Tobago og USA offentliggjort.DNB Markets skriver i en oppdatering at snittollen på 20 prosent og 43 prosent av UAN-importen til Europa er positivt for Yara, ifølge nyhetstjenesten.«Dette vil etter vårt syn trolig ha positive effekter for urea- og nitratprising i Europa fremover og burde være til fordel for europeiske produsenter som Yara og OCI (..)», skriver meglerhuset.Sparebank 1 Markets skriver i en rapport fredag at de ser begrenset nedside i ureaprisene fremover, og viser blant annet til at spreaden mellom ureaprisene ved Svartehavet og i Kina har økt.Videre mener meglerhuset ifølge nyhetsbyrået at det er god balanse i markedet og at en moderat økning i etterspørselen vil få prisene til å stige.Les også: Hever kursmålet på Yara-aksjen