- USA/Kina-nytt svært gledelig

Rally fra start mandag?

Fremgangen i handelssamtalene mellom USA og Kina løfter Asia-børsene mandag morgen.Ifølge The Wall Street Journal ser det ut til at USAs president Donald Trump og Kinas Xi Jinping kan inngå en formell handelsavtale når de møtes til et toppmøte rundt 27. mars.Dollaren svekkes?Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet karakteriserer utviklingen som svært gledelig på kort sikt for Oslo Børs.- Med nye gode signaler mellom Kina og USA ser det ut til at partene er nærmere en løsning enn noen gang. Det er tydelig at både Donald Trump og Xi Jinping nå innstiller seg mer og mer på en avtale, sier han til Hegnar.no.Samtidig gikk Trump nok en gang hardt ut mot den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell i helgen, og klaget på at dollaren er for sterk.Se også: Er handelsavtalen klar til signering?- Selv om sentralbanken er uavhengig av presidenten på kort sikt, er det den amerikanske presidenten som til slutt utnevner styret i Fed og igjen, sentralbanksjefen. Hvis Trump får gjennomslag på at rentenivået er for høyt, og risikoen for at renten settes ned, vil dollaren normalt svekke seg, forklarer Johannesen videre.- DrømmesituasjonIfølge investeringsøkonomen er dette igjen svært positivt for emerging markets, som er veldig sensitive mot dollarkursen.- Som om ikke det var nok, har vi også fått signaler fra Kina som indikerer at myndighetene har satt i gang offensive stimuli-pakker til bedriftene i landet. Alt dette i sum fordrer for en oppgang i syklisk og råvare-sensitive aksjer. Med andre ord er dette en drømmesituasjon for Oslo Børs, avslutter Johannesen overfor Hegnar.no.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker