Utsolgt i Nordsjøen etter heftig tirsdagsrush

Det norske markedet for ankerhåndteringsfartøy er fullstendig utsolgt etter svært aktiv dag.

Tirsdag har oljeselskapene vært særdeles aktive med å hyre inn ankerhåndterere (AHTS) til flytting av rigger.Hele 14 AHTS-er er blitt sluttet, og dermed er det norske markedet i praksis støvsugd for ledige skip, fremgår det av en oversikt fra Westshore Shipbrokers.AHTS-en "Skandi Bergen" som driftes av DOF er til og med blitt hentet ut av opplagsdvalen for å bistå Aker BP med flyttingen av "Maersk Interceptor".Riggene som skal flyttes er foruten "Maersk Interceptor", "Transocean Arcctic", "Ocean Valiant" og "Leiv Eriksson".To Havila-fartøy er i tillegg hentet inn til et oppdrag for prelay av "Transocean Leader".Ratene varierer mellom 170.000-250.000 kroner. Ratenivået er imidlertid ikke kjent for alle oppdragene.Det er fortsatt behov for ankerhåndtere til et oppdrag på britisk side, ifølge Westshore.


Les også