- Valutaspekulantenes favoritt

- Overivrige markeder.

Den norske kronen har styrket seg markant den siste tiden.Utviklingen skjer i forkant av denne ukes rentemøte i Norges Bank, der forventningen er en renteøkning på 25 basispunkter til 1,00 prosent.- Markedene har repriset sine forventninger til Norges Bank i lys av sterke fundamentaler, med forrige ukes sterke regionale nettverk som en bekreftelse på dette. Ikke bare ventes Norges Bank å heve renten torsdag, vi venter også at sentralbanken befester sitt syn på ytterligere renteøkninger fremover, skriver valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets i en oppdatering.Les også: Renteøkning er bankers - dette er usedvanlig usikkert- Spekulantenes favorittMeglerhuset ser for seg en oppjustering av rentebanen, som vil indikere en neste renteøkning i september.- Vi venter at dette vil komme kronen til gode, men at globale vekstbekymringer og andre sentralbankers mer forsiktige holdning gjør det vanskeligere å være overbevist om at Norges Bank vil levere som lovet. I tillegg holder eksterne bekymringer kronen i sjakk. Dessuten er det en fare for at markedene har blitt litt overivrige i sine forventninger til Norges Bank, ettersom det skal mer til for at sentralbanken leverer på høye forventninger, fortsetter Østnor.Valutastrategen påpeker at at den seneste styrkelsen har lokket frem kommersiell etterspørsel etter kronen.- Spekulativ kroneposisjonering ser fortsatt nærmest nøytral ut, selv om NOKSEK trolig fortsatt er spekulantenes favoritt, med en posisjonering som heller mot long i NOK, avslutter han.Svekker seg litt mandagKronen svekker seg riktignok litt mot både dollar og euro mandag ettermiddag.Men en USDNOK på 8,54 er fortsatt langt under årets høyeste nivåer på over 8,80. EURNOK holder seg rundt årets laveste nivåer på i overkant av 9,68.