- Vi tror derfor renten kan bli satt opp igjen

DNB Markets-økonom Knut A. Magnussen om månedens viktigste.

Publisert 8. mars 2019 kl. 15.18
Oppdatert 8. mars 2019 klokken 15.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord

Månedens viktigste overrasket fredag, når tall fra amerikanske myndigheter viste at det ble skapt 20.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i februar. Dette langt under konsensus, som hadde spådd 175.000 nye jobber i februar. - Jeg tror dette er en litt tilfeldig svekkelse, som antakelig ikke vil vedvare, kommenterer seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets til Hegnar.no.- Vi hadde to lignende episoder i mai 2016 og i september 2017. Grunnen kan dels være at det var veldig sterk oppgang i januar, men muligens også dårlig vær - siden antall jobber falt mest for bygg og anlegg, fortsetter han.Utenom sysselsettingen fremstår arbeidsmarkedet ifølge Magnussen som veldig sterkt, med en lønnsvekst på 3,4 prosent og en nedgang i ledigheten fra 4,0 til 3,8 prosent.- Den lave ledigheten fører til knapphet på arbeidskraft og tilsier at lønnsveksten vil fortsette å stige. Vi tror derfor renten kan bli satt opp igjen i USA til høsten, sier seniorøkonomen.  Arbeidsmarkedsrapporten Non-Farm Payrolls, er av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.Sysselsettingsveksten for januar ble revidert fra en oppgang på 304.000 til en oppgang på 311.000.Gjennomsnittlig arbeidstid var 34,4 timer per uke, mot ventet 34,5 timer per uke.