Vil bryte opp Google

Selskapet til media-mogul Rupert Murdoch, News Corp, vil at Australia skal bryte opp Google.

Publisert 12. mars 2019 kl. 19.22
Oppdatert 13. mars 2019 klokken 07.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
I en rapport sendt til Australias konkurransemyndigheter mener mediegruppen at Google har for mye makt, og omtaler Google som den viktigste porten til Internett. - Google tar utnytte av markedskraften sin både i generelle søketjenester og annonseringsteknologi til å skade forbrukere, annonsører og mediehus, skrev News Corp i klagen. Blant anbefalingene til konkurransemyndighetene var det foreslått at Google må selge deler av selskapet, skriver .Selv hvis myndighetene er enige med News Corp er det ikke klart hvordan Australia kan tvinge den amerikanske teknologi-kjempen til å bryte opp, skriver CNBC.Presset fra News Corp kommer parallelt med opprop fra ledere i det demokratiske parti i USA, mot innflytelsen til teknologiselskaper. Presidentkandidat Elizabeth Warren, la i forrige uke frem en plan for å bryte opp flere av de store teknologiselskapene, inkludert Google, Amazon og Facebook. Størrelsen til selskapene har også skapt problemer i Europa, hvor EU ga en Google en bot på 5 milliarder dollar for å ha misbrukt dominansen av Android systemet.