2019 kan bli tidenes børsår

Men porteføljeforvalter Olav Chen mener det må sees i sammenheng med flere ting.

En ny analyse fra Bank of America viser at hvis børsoppgangen fortsetter i samme tempo, blir 2019 det beste globale børsåret noensinne, skriver Dagens Næringsliv.- Børsoppgangen har vært kraftigere enn vi hadde sett for oss, men vi må se det i sammenheng med den kraftige korreksjonen vi hadde i fjor høst, og spesielt i desember, sier Storebrands porteføljeforvalter Olav Chen til avisen.Ifølge han er det tre årsaker til årets sterke utvikling.- Rent økonomisk har få ting bedret seg fra i fjor, tvert imot. Fed har snudd, Kina stimulerer egen økonomi og handelskrigen går mot en løsning, men vi ser fremdeles at momentet i makroøkonomien er på vei nedover, sier Chen til DN, og påpeker at også Europa har begynt å sakke farten, og mener spørsmålet nå er om vi kan begynne å se lys i enden av tunnelen.- Jeg tror markedet mener glasset er halvfullt snarere enn halvtomt. Jeg tror markedet tror det vil bli en stabilisering i Europa. Vi har bare ikke sett det i tallene enda, sier forvalteren.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også