2x all-time high på Wall Street

Både S&P 500 og Nasdaq Composite endte på ny toppnotering tirsdag. SoMe-gigant var dagens vinner, og Harley-Davidson trenger hjelp fra Trump.

Pilene pekte oppover for de toneangivende indeksene på Wall Street tirsdag. Dow Jones endte dagen opp 0,55 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,88 og 1,32 prosent.Dermed stengte både S&P 500 og Nasdaq Composite på ny all-time high, mens rekordene intradag fra i fjor høst fremdeles står. Utviklingen kom i kjølvannet av at flere tunge selskaper rapporterte bedre tall enn ventet.Ifølge Factset har hele 78 prosent av selskapene som har rapportert overgått analytikernes forventninger.- Disse markedsnivåene er berettiget. Nedsalget i fjerde kvartal var faktisk med på å forhindre en resesjon fordi sentralbankene og politikerne reagerte svært raskt. Både president Trump og president Xi roet ned retorikken og Fed-sjef Jerome Powell kom ut og snudde kursen, sa Kevin Barry, investeringssjef hos Captrust Advisors, til CNBC.Men selv om de amerikanske markedene står i – eller nær – all-time high, er det også flereparametere som gjør at en skal være skeptisk til at dette kan fortsette.Lavere resultaterIfølge Factset rapporterer selskapene en inntjening som er 3,9 prosent lavere enn ved samme korsvei i 2018. Hvis dette skulle bli det endelige resultatet, vil første kvartal være det svakeste kvartalet, målt i inntjeningsvekst år-over-år, siden andre kvartal 2016.Analytikerne venter enn inntjeningsvekst for hele 2019 på 3,4 prosent. En kan derfor spørre seg om en resultatmultippel (p/e) på 16,8 for de neste 12 måneders inntjening er berettiget.På nøkkeltallsfronten endte Richmond Federal Reserve Banks-indeksen på 3 i april, ned fra 10 i mars. Den regionale sentralbankens konjunkturindikator er et vektet snitt av indeksene for fabrikkforsendelser, nye ordre og sysselsetting. Tall fra Federal Housing Finance Agency (FHFA) viste at boligprisene i USA steg 0,3 prosent i februar, mot en oppgang på 0,6 prosent måneden før. Det er i tråd med forventningene, viser vår makrokalender. FHFA opplyste dermed at boligprisene er 4,8 prosent høyere enn i februar 2018.Dow Jones endte dagen på 2.656,39 poeng, opp 0,55 prosent.22 av de 30 aksjene i indeksen steg.Dagens vinner var United Technologies, som la på seg 2,26 prosent.Konglomeratet, som blant annet produserer flymotorer, flysystemer og heiser, presenterte tall for første kvartal som overgikk analytikernes forventninger.Justert resultat per aksje kom inn på 1,91 dollar, mot ventet 1,71 dollar per aksje, ifølge Refinitiv-konsensus.Omsetningen kom inn på 18,37 milliarder dollar, noe som er 20,5 prosent høyere enn ved samme korsvei året før. Her lå analytikerkonsensus på 17,99 milliarder dollar.Helseaksjene hadde også en svært god dag. UnitedHealth Group og Johnson & Johnson klatret henholdsvis 1,53 og 1,50 prosent.Merck & Co steg 1,55 prosent.Coca-Cola presenterte også kvartalstall tirsdag.Inntjeningen per aksje kom inn på 48 cent, mot ventet 46 cent, ifølge Refinitiv-konsensus.Omsetningen endte på 8,02 milliarder dollar, mot ventet 7,88 milliarder dollar.Det var vann-produkter, sportsdrikke og sukkerfrie leskedrikker som leverte best for brusgiganten.Selskapet opprettholdt guidingen for helåret om en inntjeningsvekst på omkring null.Aksjen klatret 1,71 prosent.Verizon Communications leverte tall som var omtrent som ventet.Justert inntjening per aksje kom inn på 1,20 dollar, mot ventet 1,17 dollar.Omsetningen endte på 32,12 milliarder, opp én prosent fra året før og rett under konsensus’ forventning.Aksjen falt 2,09 prosent, noe som sannsynligvis henger sammen med at selskapet nedjusterte guidingen til «lav ensifret vekst i inntjeningen». I tillegg mistet selskapet 44.000 betalende abonnementskunder i kvartalet.Dagens største taper var forbruksvaregiganten Procter & Gamble som fikk et justert resultat per aksje på 1,06 dollar i regnskapsmessig tredje kvartal, mot ventet 1,03 dollar per aksje.Selskapet hadde inntekter på 16,46 milliarder dollar, opp én prosent fra året før. Det var ventet en omsetning på 16,36 milliarder dollar.Aksjen trakk seg tilbake hele 2,69 prosent.S&P 500 endte dagen på 2.933,68 poeng, opp 0,88 prosent.Flyprodusenten Lockheed Martin, som blant annet produserer kampflyet F-35, knuste analytikernes forventninger i årets første kvartal.Selskapet fikk et resultat per aksje på 5,99 dollar, mot 4,02 dollar samme kvartal året før. Det var ventet et resultat per aksje på 4,34 dollar.Inntektene beløp seg til 14,34 milliarder dollar, opp fra 11,64 milliarder dollar i første kvartal 2018. Her var det ventet 12,58 milliarder dollar. Selskapet hevet estimatet på inntjening per aksje i 2019 til 20,05-20,35 dollar, mot tidligere estimert 19,15-19,45 dollar.Aksjen suste opp hele 5,66 prosent.Harley-Davidson leverte et justert resultat på 98 cent per aksje, mot ventet 65 cent.Omsetningen kom inn på 1,19 milliarder, spot on på analytikernes forventning.Allikevel var resultatet mer enn en fjerdedel svakere enn året før, og selskapet gir svakere etterspørsel, høyere kostnader på grunn av den amerikanske tollen på råvarer og europeisk toll på motorsykler.Donald Trump var ute på Twitter og uttrykte at dette var urettferdig. Han meldte også at USA vil ta igjen overfor Europa.Aksjen endte dagen ned 2,01 prosent.Nasdaq Composite endte dagen på 8.120,82 poeng, opp 1,32 prosent.Det er også ny sluttrekord, mens intradag høy på 8.133,30 fra 30. august 2018 fremdeles står.Twitter var dagens soleklare vinner og klatret så mye som 15,62 prosent.Selskapet kunne rapportere om en justert inntjening per aksje på 37 cent, mot ventet 15 cent.Omsetningen kom inn på 787 millioner dollar, mot ventet 776,1 millioner dollar.Månedlige aktive brukere endte på 330 millioner, mot ventet 318 millioner brukere.Selskapet guidet en omsetning på mellom 770 og 830 millioner dollar, sammenlignet med analytikernes forventning om mellom 747 og 854 millioner dollar.Se også: Twitter overrasket på oppsidenQualcomm la på seg 5,79 prosent. Selskapet har flydd på børs etter at forliket med Apple ble annonsert i forrige uke.Walt Disney steg 1,27 prosent etter at Bank of America Merrill Lynch økte kursmålet på aksjen fra 144 til 168 dollar. Dette impliserer enn oppside på nærmere 26 prosent. Investeringsbanken fremsnakker den nye Disney+, som er selskapets nyskapende strømmetjeneste.Snap klatret 4,08 prosent på bedre kvartalstall enn ventet.Apple la på seg 1,44 prosent.Facebook steg 1,29 prosent.Amazon endte dagen opp 1,93 prosent og nærmer seg 950 milliarder dollar i markedsverdi.Alphabet (Google) klatret 1,26 prosent.Netflix steg 1,21 prosent.Vinnerne og taperne på børsene i New York Les også: Har Trump lurt olje- og tankmarkedet nok en gang?VIX, eller fryktindeksen endte dagen på 12,33 poeng, ned 0,81 prosent.Gullprisen falt tilbake med 0,27 prosent til 1.274,20 dollar per unse.Se også: Oljeprisen steg til årets høyeste


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker