Aker BP: - Vi har blitt litt mer forsiktige

Eivind Yggeseth

- Det betyr ikke at Barentshavet er ferdig utforsket, men det betyr at vi trenger tid til å implementere den læringen vi har fått av de brønnen vi har boret, før vi går videre, sier konsernsjef Karl Johnny Hersvik til TDN Direkt. Selskapet har boret ut en god del av letemodellene sine i Barentshavet og selskapet er nå mer forsiktige til området. Det sier Hervik i forbindelse med Subsea Valley-konferansen på Fornebu. Aker Bp hadde en 20 prosent eierandel på Gjøkåsen-prospektet nord-øst i Barentshavet som viste seg å være tørt tidligere i april, ifølge operatøren Equinor.- Etter den første brønnen på Gjøkåsen tok vi ned forventningene en del, så vi var ikke spesielt overrasket over resultatet på den andre brønnen, sier Hersvik til nyhetsbyrået. Av videre letebrønner i Barentshavet vil selskapet sannsynligvis bore letebrønnen Stangnestind i 2020, som ble tat av leteprogrammet 2018.