Aksje straffes etter nedgradering

Børs

Etter en positiv åpning har etter hvert stemningen på Oslo Børs snudd.Klokken 11:55 står hovedindeksen i 882,41, ned 0,13 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.277 millioner kroner. Ukens høydepunktDe kommende ukene vil inntjeningssesongen være i fokus, både i USA og Europa. Det kommer i tillegg en rekke viktige nøkkeltall, der høydepunktet er arbeidsmarkedsrapporten fra USA på fredag.«Det ventes igjen en sterk rapport, med uendret arbeidsledighet på 3,8 prosent og 181.000 nye sysselsatte i april. Det ventes også høyere lønnsvekst, og som nevnt tidligere, er dette noe som kan legge press på selskapenes marginer fremover», skriver sjefstrateg Sigrid Wilter Slørstad i Nordea Markets i en oppdatering. Det kommer også inflasjonstall fra USA, samt den ledende indikatoren ISM som er tett fulgt av investorer. Det kommer også PMI-tall for en rekke andre regioner. OljeprisenBrent-oljen er ned 0,32 prosent til 70,87 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,96 prosent til 62,69 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,06 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene falt kraftig fredag, samtidig som CNBC meldte at Trump sier han har «ringt til Opec» og sagt at kartellet må få oljeprisene ned.- Bensin prisene kommer ned. Jeg ringte opp Opec, jeg sa dere må få dem ned. Dere må få dem nå, sa presidenten, ifølge nyhetsbyrået.Senioranalytiker Phil Flynn i Price Futures Group sier de underliggende fundamentale forholdene, som er bullish, ikke har endret seg.- Det er fortsatt frykt for at Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater sakt vil bevege seg for å erstatte iranske fat. Det er fortsatt risikofaktorer på tilbudssiden fra Venezuela, Libya og Nigeria, sa Flynn til Platts, ifølge TDN Direkt.Equinor faller 1,36 prosent til 191,70 kroner, mens Aker BP er ned 1,87 prosent til 283,10 kroner. DNO faller 1,24 prosent til 19,53 kroner.Innstiller 667 avgangerSAS-streiken fortsetter, og 60.813 passasjerer rammes  når 667 SAS-avganger innstilles mandag.Ifølge analytikere koste selskapet nesten en halv milliard kroner på fem dager. SAS-aksjen falt i åpningen 5 prosent, men er er nå ned 2,17 prosent til 18,00 kroner.Norwegian, som har hatt en tung start på året, kan derimot ha positiv effekt av streiken, og setter nå opp over 20 ekstraavganger .ABG Sundal Collier nedgraderte fredag aksjen fra hold til selg , og senket kursmålet fra 57 til 30 kroner.Norwegian stiger 1,48 prosent til 39.14 kroner. Selger unnaFond forvaltet av Evermore Global Advisors (EGA) har solgt 892.112 aksjer i Songa Bulk . Etter transaksjonen eier EGAs fond totalt 1.351.373 Songa Bulk-aksjer, tilvarende 3,77 prosent av selskapet.Aksjen faller 7,60 prosent til 0,46 kroner.KlatrerNel endte fredag opp 6,8 prosent til ny all-time high på 6,51 kroner, etter at analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities løftet kursmålet til 11,95 kroner . Mandag stiger aksjen ytterligere 3,07 prosent til 6,71 kroner.Idex melder mandag at de samarbeider med Chutian Dragon og Pax Technology  for å akselerere bruk av biometriske betalingskort i Asia.Aksjen klatrer 4,53 prosent til 6,81 kroner.AxactorAnalytiker Joakim Svingen i Arctic Securities nedgraderer sin anbefaling på Axactor fra kjøp til hold. Samtidig kutter han kursmålet fra 30 til 20 kroner.Meglerhuset etterlyser en bedre visibilitet, og ikke minst lønnsomhet, fremover.Aksjen straffes med et kursfall på 7,21 prosent til 20,60 kroner. Axactor la frem sine kvartalstall fredag i forrige uke, som viste at selskapet fikk et resultat etter skatt på 4,62 millioner euro i 1. kvartal 2019, mot et negativt resultat på én million euro året før.Vinnere og tapereVinnerlisten toppes foreløpig av Team Tankers, som er opp 9,56 prosent til 7,45 kroner.Merkur Markert-noterte Black Sea Property følger like bak med en oppgang på 9,44 prosent til 0,39 kroner. Incus stiger 7,84 prosent til 1,10 kroner.I motsatt ende så er det Merkur Market-duoen WR Entertainment og Atlantic Lumpus som faller mest, som er ned 25,93 og 18,18 prosent, til 1,00 og 18,00 kroner. Avance Gas faller 9,43 prosent til 22,10 kroner og Havila Shopping er ned 9,18 prosent til 4,45 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs