Aksjene stiger på New York-børsen

Richard Drew

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,12 prosent og står i 7.919,12 poeng, mens Dow Jones står i 26.195,86 poeng etter en oppgang på 0,17 prosent.- IMF har for andre gang i år nedjustert utsiktene for global vekst. Pengefondets økonomer ser nå for seg en vekst på 3,3 prosent i 2019, ned 0,2 prosentpoeng fra forrige anslag, skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.- Nedjusteringen ga børsfall i Asia i natt, samt i resten av verden i går. Spenningene i internasjonal handel er ventet å øke kostnadene for konsumentene, noe som er negativt for den økonomiske veksten, avslutter Berntsen.Tidligere i dag ble det kjent at konsumprisene i USA var opp 0,4 prosent i mars sammenlignet med måneden før, mot ventet 0,3 prosent, ifølge vår makrokalender. På årsbasis var KPI opp 1,9 prosent, mot ventet 1,8 prosent.Konsumprisene eksklusiv mat- og energipriser var opp 0,1 prosent på månedsbasis, og opp 2,0 prosent på årsbasis. Her var det ventet en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis og 2,1 prosent på årsbasis.