«Alle» ville selge tilbake Seadrill-gjeld

Massiv interesse for attraktivt tilbud som vil spare riggselskapet for milliarder i rentekostnader.

John Fredriksens riggselskap Seadrill varslet i midten av mars at det ville kjøpe tilbake obligasjonsgjeld pålydende 311,1 millioner dollar, tilsvarende nær 2,7 milliarder kroner.Mandag utløp tilbudsfristen, og ifølge en børsmelding tirsdag var det stor interesse for tilbakekjøpet som blir gjort til 107 prosent av pålydende pluss påløpte og ubetalte renter.Gjeld for om lag 757,1 millioner dollar - 6,5 milliarder norske kroner - ble bydd inn, noe som tilsvarer rundt 98,5 prosent av lånets totale utestående beløp.Etter tilbakekjøpet vil det gjenværende utestående lånet beløpe seg til totalt 457,7 millioner dollar, eller nesten fire milliarder kroner.Det var meglerkjempen Morgan Stanley som gjorde arbeidet med transaksjonen.Sparer milliarderLånet som, etter et tilbakekjøp på 126 millioner dollar i oktober i fjor, hadde et totalt utestående beløp på om lag 781 millioner dollar, eller 6,7 milliarder kroner, ved utgangen av 2018, forfaller i 2025 og bærer en rente på 12 prosent. Tilbakekjøpet som har oppgjør onsdag, vil dermed spare selskapet for enorme summer i årlige rentekostnader fremover. Første børsdag etter at tilbakekjøpet først ble luftet i slutten av februar, steg Seadrill nesten 10 prosent på Oslo Børs.