Alphabet får godkjenning til drone-leveranser

Wing, et av datterselskapene til Alphabet sammen med Google, er første selskap ut som får en FAA godkjenning i USA.

FAA står for Federal Aviation Association, og godkjenningen gjør at de kan frakte gods mellom stater og over sjøen med droner.Dette muliggjør kommersielle leveranser med droner fra amerikanske selskaper direkte til husholdninger, og kan være en ny milepæl for leveranser.Det vil kunne foregå ved at pakker blir fløyet avgårde og sluppet direkte fra luften og ned i hagen til den som har bestilt, så det er kanskje ikke lurt å bestille krystallglass helt enda. De elektriske dronene til Wing har allerede gjennomført mer enn 70.000 testflygninger og gjennomført over 3.000 leveranser i Australia. Utstrakt bruk av droner til kommersielle leveranser av pakker er ventet å være en av de neste store endringene i transportmarkedet.Alphabet er for ordens skyld ned 0,37 prosent så langt i dag, så markedet vektlegger ikke denne nyheten særlig tungt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også