Amazon knuser forventningene

Mer enn doblet bunnlinjen.

Børs

Retailgiganten Amazon melder om et nettoresultat på 3,6 milliarder dollar i årets første kvartal, over det dobbelte av nettoresultatet på 1,6 milliarder dollar samme kvartal i fjor.Det tilsvarer et resultat per aksje på 7,09 dollar, sammenlignet med 3,27 dollar i første kvartal 2018.Dert var langt over analytikernes forventning på 4,70 dollar per aksje, ifølge Marketwatch.Omsetningen ble som analytikerne hadde ventet på 59,7 milliarder dollar, en oppgang på 17 prosent fra 51 milliarder dollar i fjorårets første kvartal.Selskapet skriver i rapporten at det venter en omsetning på 59,5-63,5 milliarder dollar i andre kvartal.Amazon-aksjen var tilnærmet uendret i handelen på Wall Street torsdag. Etter tallene ble sluppet stiger aksjen 1,27 prosent i etterhandelen. Dersom en legger til grunn stigningen i etterhandelen har Amazon nå en markedsverdi på drøye 950 milliarder dollar, kun slått av Apple og Microsoft som er verdt henholdsvis 968 og 991 milliarder dollar.  

amazon
Nyheter
Børs