Amerikanske luftfartsmyndigheter skal ha vurdert å sette 737 MAX på bakken allerede i fjor

Amerikanske tilsynsmyndigheter vurderte allerede i fjor å sette noen Boeing 737 MAX-fly på bakken, opplyser en kilde med nær tilknytning til sakskomplekset.

A Boeing 737 MAX 8 airplane being built for Spain-based Air Europa rolls toward takeoff before a test flight, Wednesday, April 10, 2019, at Boeing Field in Seattle. Flight test and other non-passenger-bearing flights of the plane continue in the Seattle area where the plane is manufactured, as a world-wide grounding the the 737 MAX 8 continues, following fatal crashes of MAX 8's operated by Ethiopian Airlines and Lion Air. (AP Photo/Ted S. Warren) Ted S. Warren
Børs

Årsaken skal være problemer med det samme dataprogrammet som antas å ha forårsaket flystyrten i Indonesia og Etiopia.Programmet skal håndtere situasjoner det flyet kan være i ferd med å steile i luften. Flynesen blir automatisk vendt nedover, men pilotene i de to ulykkesflyene klarte ikke å overstyre denne bevegelsen og få kontroll over maskinen.Kilden sier at luftfartsinspektørene avdekket av produsenten Boeing hadde koblet fra et varsel som skulle opplyse mannskapet i cockpiten om at det såkalte MCAS-systemet ikke virket.Disse inspektørene hadde ansvaret for å sjekke ut tilstanden til Southwest Airlines, den største brukeren av 737 MAX i USA, med sin flåte på 34 fly.(©NTB)

737 max
boeing
boeing 737 max
norwegian air shuttle
Norwegian
Nyheter
Børs