Analytiker advarer: Aksjen kan straffes knallhardt

Børs

Siden slutten av mars har Scanship Holding gått som en kule på Oslo Børs, men de siste dagene ser det ut til at noe av futten har gått ut av aksjen.I skrivende stund omsettes aksjen for 11,10 kroner, ned 7,50 prosent. Det betyr at aksjen er opp 56,34 prosent den siste måneden mens den har lagt på seg hele 141,83 prosent hittil i år.Analytiker Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets tror nå festen er over.I en ny analyse skriver han at selskapet er overvurdert, og kliner til med et kursmål på 8,50 kroner. Det betyr at han frykter at aksjen kan falle ytterligere 23,42 prosent fra dagens nivå.- I denne analysen har vi skrudd til så mye vi klarer på estimater for de ulike områdene Scanship opererer i og allikevel klarer vi kun å forsvare en kurs på 8,50 kroner, sier Myrholt til Hegnar.no.Han kan ikke se hvordan selskapet skal klare å levere på forventningene priset inn i aksjen, og frykter at sentimentet fort kan snu. Det gir en betydelig nedsiderisiko.Myrholt innrømmer at han liker selskapet godt, og han har et inntrykk av at de leverer gode produkter. Likevel greier han ikke å «regne hjem» en aksjekurs som forsvarer dagens prising.Økningen på 600 millioner i marketcap må også sees i sammenheng med hva selskapet har investert i deres pyrolyse-prosess. Aksjonærene betaler nå 17 ganger det Scanship har kjøpt for 35 millioner, slår analytikeren fast.- Det skal også sies at det har vært stor pågang av retailkunder, antall aksjonærer har økt fra 650 til 1.500 de siste månedene, mens «proffene» selger, avslutter Myrholt.Les også: Hermanrud: De aksjene går ekstremt sterkt om dagen

børs
scanship holding
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse