Analytiker: Derfor har aksjen gått som en kule

Ingen aksjer kan vise til en avkastning i nærheten av Scanship Holding hittil i 2019.Selv om aksjen i dag faller 1,84 prosent til 13,35 kroner (tidligere i dag var aksjen oppe i 14,25 kroner), er årets avkastning på 190,85 prosent.Til sammenligning har hovedindeksen på Oslo Børs klatret 10,98 prosent til 887,26 poeng.Det er særlig de siste ukene aksjen har skutt fart.- Den siste tids utvikling kommer av at Scanship har annonsert to kontrakter på deres MAP-løsning. Første kontrakten består i levering til to cruiseskip, hvor jeg antar samlet kontraktsverdi ligger et sted mellom 60-80 millioner, og den andre er et forskningsprosjekt over fire år hvor MAP skal testes på land, sier Thomas Myrholt, analytiker i SpareBank 1 Markets, til Hegnar.no.- Dette har ført til at Scanship nesten har tredoblet seg den siste måneden, og økt markedsverdien med rundt 800 millioner, forteller Myrholt.Han minner om at selskapet har investert rundt 35 millioner i produktet.- Kan du si noe om mulig oppside eller kursmål på aksjen?- Nei dessverre, ikke før jeg offisielt har publisert ny analyse, avslutter Myrholt.Stadig flere får øynene opp for ESG-selskaper (Environmental, Social and Governance), altså aktører som velger å ta miljømessig, sosialt og forretningsetisk ansvar.Les også: Hermanrud: De aksjene går ekstremt sterkt om dagen