Analytiker: Kanskje en lettelse

En del av usikkerheten rundt inntjeningsbildet er tatt bort, mener analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux.

Børs

Elkem stiger 3,48 prosent på Oslo Børs, etter presentasjon av kvartalsrapporten tirsdag. Selskapet rapporterte ebitda på 852 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot et resultat på 1.454 millioner kroner i samme periode året før.Nordea Markets mener ifølge TDN Direkt tallene var bedre enn både deres og konsensus' forventninger, etter det som har vært et krevende kvartal med press i silikonmarkedet. På forhånd ventet meglerhuset en ebitda på 837 millioner kroner.Les også: To aksjetips fra DNB MarketsKostnadskuttAnalytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux mener ifølge nyhetsbyrået det mest interessante i kvartalsrapporten var programmet for kostnadskutt på 500 millioner kroner som vil bli gjennomført i 2019.- Både kvartalstallene og utsiktene for 2. kvartal var som markedet ventet, så det mest naturlige er at fokuset ligger i forståelsen av kostnadskuttprogrammet som ble lansert og tydeliggjort i dag, sier han til TDN Direkt.Videre mener han at det betryggende at Elkem klarer å levere i det som har vært et utfordrende markedsklima.- Det er kanskje en litt lettelse at selskapet leverer såpass solide tall i forhold til hvor svakt markedet har vært makromessig i 1. kvartal. En del av usikkerheten rundt inntjeningsbildet til Elkem er tatt bort. Det er en relativt fersk aksje på Oslo Børs, man har ikke fulgt dem gjennom så mange sykler, så da blir man mer komfortabel over hva selskapet klarer å oppnå av resultater i relativt svake markeder, som snevrer inn usikkerhetsområdet en del, sier han til TDN Direkt.Elkem-aksjen stiger 3,4 prosent til 35,68 kroner tirsdag ettermiddag.

aksjetips
analytiker
Andreas Bertheussen
kepler cheuvreux
elkem
Nyheter
Børs