Analytiker ropte selg – så krakket aksjen

Børs

Siden slutten av mars har Scanship Holding gått som en kule på Oslo Børs. I går gikk analytiker Thomas Myrholt i SpareBank 1 Markets ut og sa at selskapet var overvurdert.Han klinket til med et kursmål på 8,50 kroner, noe som førte til at aksjen falt hele 15,42 prosent til 10,15 kroner.I dag omsettes aksjen for 9,60 kroner etter et kursfall på ytterligere 5,42 prosent. Det betyr at aksjen har stupt 20 prosent (krakk) siden fredagens sluttkurs på 12 kroner.- Har du en kommentar til hvordan du har påvirket aksjekursen?- Dette er jo en veldig illikvid aksje, slik at når noen skal inn eller ut av aksjen har den en tendens til å bevege seg mye, sier Myrholt til Hegnar.noHan mener de siste dagers fall ikke er stort relativt til den voldsomme oppgangen vi har sett til nå.- Jeg har kastet lys over utfordringene rundt noen av planene selskapene har, og det virker som om markedet er enig. Bruk av pyrolyse på land er en kjent prosess, og det ser ut som om de renovasjonselskapene som allerede holder på med pyrolyse, og produsenter av pyrolyseanlegg, har noen konkurransefortrinn relativt til Scanship, slår Myrholt fast.- Ettersom teknologien er lett tilgjengelig er det også vanskelig å se for seg at disse selskapene vil få særlig meravkastning på sikt, avslutter Myrholt.Det er verdt å merke seg at Scahship Holding fremdeles er opp 28 prosent den siste måneden mens den kan vise til en oppgang på 109,15 prosent hittil i år.Oppdatert klokken 12:56: Aksjen har tydeligvis fått vind i seilene og omsettes nå for 11,30 kroner etter en oppgang på 11,33 prosent. Se også: Scanship-sjefen: - Vi har hatt det veldig bra lenge Les også: Hermanrud: De aksjene går ekstremt sterkt om dagen

scanship holding
Nyheter
Børs