Arctic Securities-analytiker om Telenor-oppkjøp

Analytiker Henriette Trondsen ser DNA-transaksjonen som moderat negativt for Telenor.

- Jeg ser oppkjøpet som moderat negativt. Prisen Telenor betaler for DNA er noe høy sammenliknet med sektoren, men relativt fair sammenlignet med finske telekomoperatører. Finsk telekom har alltid vært dyrt sammenliknet med sektoren, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities  til TDN Direkt. Tirsdag gikk det frem at Telenor har inngått avtaler om kjøp av 54 prosent av aksjene i den finske teleoperatøren DNA Plc. Aksjene kjøpes for 20,90 euro per aksje, totalt rundt 1,5 milliarder euro, tilsvarende om lag 14,4 milliarder kroner, i kontantoppgjør.Trondsen sier ifølge nyhetsbyrået at hun heller skulle sett at Telenor betalte ut pengene i utbytte til aksjonærer, men påpeker samtidig at oppkjøpet på den andre siden reduserer risikoen for at Telenor nå gjør et nytt India-oppkjøp og beveger seg inn i land som Indonesia, Filippinene og Vietnam som det lenge har vært ryktet.Telenor ser kostnadssynergier fra DNA-transaksjonen knyttet til innkjøp og roaming med en forventet årlig run rate på om lag 200 millioner kroner. Videre er transaksjonen innvannende for Telenors resultat per aksje fra år én, noe som er støttende for utbyttepolitikk, opplyser selskapet.- DNA er et relativt godt drevet selskap der vi tror estimat på kostnadssynergier er fair. Dette siden oppkjøpet av DNA øker gjeldsgraden inn mot målet Telenor har. I tillegg har Telenor et obligatorisk tilbud på å by på resten av selskapet hvis oppkjøpet blir godkjent, sier Trondsen, ifølge TDN Direkt.