Arctic størst i Norge på fusjoner og oppkjøp

Solid første kvartal for Mads Syversens corporate-medarbeidere i Arctic Securities.

Arctic Securities knuste sine konkurrenter på fusjoner og oppkjøp (M&A) i Norge i første kvartal, viser en fersk rapport fra Mergermarket.Meglerhuset som ble grunnlagt av Mads Syversen, Gaute Eie, Petter Bakken, Anders Eide og Jon Gunnar Pedersen i 2007, sto bak fem transaksjoner til en verdi av nær 1,4 milliarder dollar, tilsvarende 12 milliarder kroner.Årets førsteplass står dermed i sterk kontrast til samme kvartal i fjor da Arctic kun var listefyll med en 22. plass.EiendomsgigantMeglerhuset har blant annet slått seg opp på store eiendomstransaksjoner.Med trofaste kunder som det amerikanske eiendomsfondet Madison International Realty og milliardær Trond Mohn, som også er inne på meglerhusets eierside, blir det tidvis nok å gjøre innen dette segmentet. 10. januar ble det annonsert at Madison Internation, med Arctic som rådgiver og tilrettelegger, var i ferd med å sluttføre en konsolidering av «bygulvet» i Bjørvika i Oslo, etter å ha kjøpt Sørenga, Sørengkaia og tilhørende parkeringsfasiliteter på Sørenga, samt inngått en bindende avtale om å kjøpe Munch Brygge.I tillegg hadde Oslo S Utvikling (OSU) akseptert et bud på butikk-, kultur- og serveringslokalene i Barcode og nordre del av Bispevika, ble det opplyst.Prisen Madison betaler er foreløpig ikke kjent.Klatrer i NordenPå en andreplass bak Arctic, følger offensive SpareBank 1 Markets som klatrer fra en 10. plass i første kvartal i fjor til andreplass i år med tre transaksjoner verdsatt til 812 millioner dollar, eller rundt syv milliarder kroner.Carnegie, som havnet på femteplass i fjorårets første kvartal i fjor, tar tredjeplassen. To dealer til en verdi av 785 millioner dollar ble gjort i det fortsatt utfordrende markedet.ABG Sundal Collier er oppført med like mange transaksjoner som Arctic Securities og deler dermed førsteplassen når det gjelder antall. Den samlede verdien av disse var imidlertid vesentlig mindre; 141 millioner dollar.I Norden endte Arctic rett utenfor pallen. Aller størst var Citi foran Barclays og den svenske storbanken SEB. Globalt topper J.P. Morgan foran Goldman Sachs som sto bak transaksjoner for henholdsvis 322 og 282 milliarder dollar. Syversens meglerhus var det største norske meglerhuset på M&A i Norge i 2018, men havnet på fjerdeplass bak fire utenlandske meglerhus. Totalt bisto Arctic i forbindelse med 12 transaksjoner verdt rett i underkant av fem milliarder dollar, eller vel 42 milliarder kroner. Det tilsvarte en dobling fra året før. I Norden endte meglerhuset på 19. plass.


Les også