Atlantic Sapphire har hatt storfint besøk

SalMar og Mowi snuser.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Atlantic Sapphire har satt ut fisk i karene på landbaserte oppdrettsanlegg i Homestead, Florida.I løpet av 7-8 år er planen å trappe opp produksjonen til 90.000 tonn årlig.Storfisker på besøkOg interessen fra store industriaktører for det banebrytende anlegget sørvest for Miami er økende, melder iLaks.Nettstedet vet at SalMar/Kverva-toppene Gustav Witzøe og Helge Moen og Mowi-duen Alf-Helge Aarskog og Ivan Vindheim har vært på besøk.Særlig Witzøe skal - ifølge kilder ikke tilknyttet Atlantic Sapphire - ha vært svært pågående og nysgjerrig.- Dette var nok en reise utført i Kverva-regi. Foreslår at du retter forespørselen dit, skriver SalMars finansdirektør Trond Tuvstein i en e-post til iLaks.Nesten doblet på ett årKonsernsjef og gründer Johan E. Andreassen i Atlantic Sapphire vil ikke kommentere mer enn at han har hatt «enormt mye besøkende» det siste året.Verken Kverva eller Mowi har returnert nettstedets henvendelser i saken.Atlantic Sapphire faller 0,4 prosent til 91,60 kroner i dagens handel på Merkur Market.Aksjen er likevel opp 33 prosent siden nyttår og nesten 93 prosent det siste året.Gründerduoen Andreassen og Bjørn Vegard Løvik er de største eierne, med kontroll på i alt 17 prosent av aksjene i selskapet.