Avance Gas setter fyr på innsiden

John Fredriksen legger listen.

Innsideporteføljen fortsetter på vinnersporet.I forrige uke la innsiden på seg nye 3,5 prosent, mens hovedindeksen nøyde seg med en oppgang på 0,6 prosent.Porteføljen har nå steget 30,1 prosent hittil i år, mens børsen er 10,6 prosent i pluss.Vi minner om at porteføljen fryses fredager klokken 12:00.DoblingskandidatAvance Gas var nok en gang ukens sprekeste aksje, med en oppgang på friske 18,0 prosent.Aksjen kom inn for fem uker siden etter at konsernsjef Christian Andersen doblet eksponeringen  ved å investere 1,1 millioner kroner, og har siden steget 72,3 prosent.Den samme Andersen er nå ute av sjefsstolen i det John Fredriksen-dominerte rederiet.Fredag ettermiddag kom meldingen om at en annen Andersen - Ulrik Andersen - overtar.Avisen sier seg fornøyd med 72 prosent oppgang på fem uker, men tror storeier Fredriksen legger listen høyere.- Han har iallfall en noe annen horisont på investeringen. Det skulle derfor vise seg at Andersens avgang har satt ny fart i aksjen. Noen analytikere snakker om en ny dobling av kursen. Kjøpsanbefalingene strømmer på, heter det.Les også: Null i bonus for første gangRødt i Nordic SemiDe øvrige aksjene i porteføljen utviklet seg langt mer beskjedent i forrige uke.Sparebanken Sør var nest sprekest med sin oppgang på 1,6 prosent.Scottish Salmon og Aker BP nøyde seg med kurshopp på hhv. 0,7 og 0,9 prosent.Nordic Semiconductor ble ukens taper, etter et fall på 3,8 prosent.Ingen endringer gjøres denne uken.Går mot svak ukeHovedindeksen har i skrivende stund steget rundt 0,6 prosent siden lunsjtider fredag, og står nå i 889,24.Blant porteføljeselskapene har Aker BP gått tilbake 0,9 prosent til 304 kroner i samme periode.Scottish Salmon har falt 2,9 prosent til 17,70 kroner, mens Nordic Semiconductor er bittelitt opp til 37,34 kroner.Sparebanken Sør har falt 3,6 prosent til 93,50 kroner.Avance Gas har også trukket nedover, nærmere bestemt med 2,4 prosent til 22,80 kroner siden porteføljen sist ble frosset.