Blandet stemning i Asia

Det er blandet stemning på Asia-børsene tirsdag da investorene ser på utviklingen i Libya.Oljeprisen nådde nye høyder mandag. Den sterke prisutviklingen kommer samtidig som det er frykt for tilbudsforstyrrelser i Libya.Søndag meldte Reuters at øst-libyske styrker har gjennomført luftangrep mot Tripoli, som er byen der den internasjonalt anerkjente regjeringen i landet sitter, og samtidig som de har gjort fremskritt mot byens sentrum. ANZ-analytikere sier ifølge TDN Direkt at selv om kampene per nå er langt unna hovedoljefeltene i landet, øker risikoen for at konflikten skal spre seg i landet hver dag.Stemningen var blandet også på Wall Street mandag, etter at investorene la bak seg forrige ukes oppgang, og ser frem mot begynnelsen på resultatsesongen.Markedene venter også fortsatt i spenning på en handelsavtale mellom USA og Kina. Torsdag forrige uke sa president Donald Trump at vi vil vite i løpet av de neste fire ukene om en handelsavtale mellom de to landene kan bli nådd.Dow Jones falt mandag 0,32 prosent til 26.341,02 poeng. Nasdaq steg 0,19 prosent til 7.953,88 poeng. S&P 500 steg 0,10 prosent til 2.895,77 poeng.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 0,09 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,26 prosent.Shanghai Composite rykker frem 0,14 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,14 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,29 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,31 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,16 prosent.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,11 prosent til 71,18 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,20 prosent til 64,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,71 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.