Blandet stemning på børsene i Asia

Investors chat as they monitor shares prices at a quiet brokerage house in Beijing, Wednesday, March 27, 2019. Shares were mixed in Asia early Wednesday after U.S. stocks finished broadly higher on Wall Street, erasing modest losses from a day earlier.(AP Photo/Andy Wong) Andy Wong

Det er variert stemning på Asia-børsene fredag morgen, etter at amerikanske aksjer ifølge Bloomberg News viste lite retning i forkant av resultatsesongen og makrotall som kan vise at økonomien fortsatt er solid.I Japan klatrer Nikkei 0,54 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,15 prosent.Shanghai Composite i Kina faller 0,44 prosent, og CSI 300 er ned 0,77 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,36 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer derimot 0,14 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,70 prosent, mens Straits Times i Singapore faller tilbake 0,16 prosent.- Det er fortsatt muligheter for at resultatsesongen blir bra, men det kommer til å bli svært interessant. Vi ser verdier i fremvoksende markeder, men vi synes USA ser sårbart ut på grunn av verdsettelsene, sier Steven Glass i Pengana Holdings til Bloomberg News.Wall StreetDet endte tilnærmet flatt på børsene i New York torsdag. Dow Jones falt 0,05 prosent til 26.143,06, mens S&P 500 klatret 0,11 poeng til 2.888,32. Nasdaq endte ned 0,21 prosent.FED signaliserte onsdag, i referatet fra det siste rentemøtet, at det kanskje ikke blir flere rentehevinger i 2019, begrunnet i usikkerhet rundt veksten i USA og verdensøkonomien fremover.Frykt for at resultatene i de børsnoterte selskapene skal falle for første gang på tre år holdt investorene på tå hev på børsene i New York. Midt i usikkerheten kom det torsdag tall som viste at førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt for 4. uke på rad og var den laveste på 50 år, i uken som ble avsluttet 6. april. Det månedlige snittet falt 207.000. Det også det laveste siden 1969.