Børsene i Kina og Japan faller

Det er svakutvikling på de asiatiske børsene onsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,67 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,76 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,39 prosent, og CSI 300 er ned 0,36 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,42 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer derimot 0,23 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,08 prosent, og Straits Times i Singapore styrkes 0,06 prosent.BekymringerIfølge Bloomberg News er investorene nå på nytt bekymret for utviklingen i verdensøkonomien, etter at Det internasjonale pengefondet (IMF) tirsdag nedjusterte sine prognoser .Uro i de internasjonale markedene med handelskonflikter og uro rundt brexit er ifølge NTB avgjørende årsaker til at IMF har nedjustert vekstprognosen. IMF mener at global handel, produksjon og investeringer fortsatt er truet av de pågående konfliktene.I tillegg har USAs kontor for handelspolitikk (USTR) laget en liste over EU-produkter som kan rammes av ekstratollen på totalt 11 milliarder dollar. Trusselen om ekstratoll ses på som en gjengjeldelse etter nederlaget amerikanerne led da Verdens handelsorganisasjon (WTO) for to uker siden konkluderte med at Boeing har fått ulovlige subsidier fra USA.USA hevder imidlertid at WTO nå har funnet at EU har subsidiert franske Airbus, og amerikanerne mener det har fått negative konsekvenser for USA og vil derfor innføre ekstratoll.Wall StreetOgså de amerikanske markedene er preget av Donald Trumps tollutspill og IMF sitt nedjusterte vekstanslag. Summen av dette gjorde at pessimismen rådet på de amerikanske markedene tirsdag, der alle de toneangivende indeksene falt.Dow Jones endte i 26.153,63 etter en nedgang på 0,71 prosent. Fallet var bredt der 26 av de 30 aksjene i indeksen falt tirsdag. Walt Disney ble dagens vinner med en oppgang på 1,67 prosent, etterfulgt av Coca-Cola som la på seg 0,32 prosent.Nasdaq holdt seg over 7.900 og endte i 7.909,28 etter en nedgang på 0,56 prosent, mens S&P 500 endte ned 0,61 prosent og stod ved handelsslutt i 2.878,20.