Børsjubel i Asia

I Japan stiger Nikkei 1,55 prosent, til tross for svakere industritall , mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,64 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 2,29 prosent, og CSI 300 er opp 2,31 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 1,65 prosent.Kospi i Sør-Korea styrkes 1,26 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,53 prosent og Straits Times i Singapore stiger 0,81 prosent.Oppgangen kommer blant annet etter at kinesiske PMI-tall (Purchasing Managers ' Index) for mars overgikk de høyeste estimatene i Bloombergs sammenstilling.- De kinesiske tallene er oppmuntrende. Det er fortsatt en god sjanse for at veksten globalt og i euroområdene vil øke de kommende kvartalene, når USA og Kina kommer frem til en handelsavtale, samtidig som Feds skifte og stimuli i Kina vil hjelpe, sier Thomas Harr i Danske Bank til Bloomberg News.Wall StreetDe toneangivende amerikanske indeksene steg fredag , på kvartalets siste handelsdag. Dow Jones endte opp 0,82 prosent, S&P 500 steg 0,67 prosent og Nasdaq klatret 0,78 prosent. Handelen ble blant annet preget av en Tweet fra USAs finansminister Steven Mnuchin, hvor han påpekte at diskusjonene mellom USA og Kina har vist seg å være konstruktive.Fredagens oppgang markerte den største oppgangen for den brede S&P 500 indeksen i ett enkelt kvartal siden 2009. Indeksen endte opp 12,3 prosent foran Dow Jones med en kvartalsvis oppgang på 10,3 prosent, men bak den teknologitunge Nasdaq som steg hele 15,6 prosent i kvartalet, det viser tall fra CNBC.Om denne oppgangen skyldes fundamentale faktorer eller om det er et «suckers rally» er det uenighet om.- Den reelle lærdommen fra dette kvartalet er at over tid tar fundamentene kontroll, sa direktør for investeringer, Brad McMillan, hos Commonwealth Financial Network.


Les også