Børsnedtur i Asia

Dette er årsaken.

Til tross for nye all time high-noteringer på Wall Street tirsdag kveld, faller børsene i Asia onsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,44 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,70 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,92 prosent, og CSI 300 faller 0,85 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,85 prosent.Kospi i Sør-Korea faller 1,22 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot klatrer 0,84 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,21 prosent.Ifølge Bloomberg News er årsaken til den asiatiske nedturen at regionen mangler katalysatoren som løftet de amerikanske børsene - sterkere kvartalsresultater enn ventet.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er nå på vei mot den svakeste sluttnoteringen på tre uker.Wall StreetPilene pekte oppover for de toneangivende indeksene på Wall Street tirsdag. Dow Jones endte dagen opp 0,55 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite la på seg henholdsvis 0,88 og 1,32 prosent.Dermed stengte både S&P 500 og Nasdaq Composite på ny all-time high.Utviklingen kom i kjølvannet av at flere tunge selskaper rapporterte bedre tall enn ventet. Ifølge Factset har hele 78 prosent av selskapene som har rapportert overgått analytikernes forventninger.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også