Bryr seg ikke om risiko – traderne laster opp

Børs

Torsdag morgen kunne vi lese at Norwegian fikk et resultat etter skatt på minus 1.489,4 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot minus 46,2 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 7.991,6 millioner kroner, sammenlignet med 6.992,7 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Onsdag kveld meldte selskapet at det har fått utsatt levering av enda flere nye fly fra Boeing og Airbus.I dag kan aksjonærene glede seg over solid kursoppgang i Norwegian. I skrivende stund omsettes aksjen for 41,49 kroner, opp 7,74 prosent. Per i dag har Nordnets kunder nettokjøpt aksjer for 67 millioner kroner i april måned. - Det er tydelig at kundene fortsatt har tro på Bjørn Kjos sine planer om å transformere Norwegian fra et vekstselskap til et mer lønnsomt selskap. Dette ser vi blant annet med at de har fått utsatt flere leveranser fra nye fly og ikke minst at man ser bedring i den operasjonelle driften, skriver Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, i en mail til Hegnar.no.Han synes resultatet er relativt bra, ut i fra de lave forventingene som var guidet på forhånd.- Det som beroliget markedet var nok Kjos’ påstand om at Norwegian ikke har behov for å hente mer penger før om noen år. Det er spesielt viktig da de har et stort obligasjonslån på 250 millioner euro som forfaller allerede dette året. Jeg tror dette har vært viktigst for markedet å få klarhet i, forteller Johannesen.Samtidig minner investeringsøkonomen om at Norwegian fortsatt er et selskap med meget høy risikoprofil.- Selskapet har en balanse på 100 milliarder kroner, og en egenkapital på tre milliarder. Man skal ikke ha studert matematikk i mange år for å forstå at dette er et selskap med en enorm gjeldsgrad. Dette innebærer også en voldsom risiko, avslutter Johannesen.

norwegian air shuttle
Nyheter
Børs