Budkrig koster Oslo Børs dyrt

Kostnadene øker betydelig for Oslo Børs VPS Holding som følge av den pågående budprosessen.

Børs

Oslo Børs VPS Holding har tirsdag lagt frem tall for første kvartal som viser steinstabile inntekter på 264 millioner kroner, sammenlignet med samme kvartal i fjor.På kostnadssiden er det imidlertid vesentlige endringer. Disse økte med 16 millioner kroner fra fjorårets første kvartal til 158 millioner kroner.- Økningen skyldes i hovedsak kostnader påløpt i forbindelse med den pågående tilbudsprosessen og økte prosjektkostnader, skriver selskapet.Arctic Securities er engasjert som børsens rådgiver i forbindelse med at fransk-nederlandske Euronext og amerikanske Nasdaq utkjemper en innbitt krig om få kjøpe Oslo Børs.Det får de nok godt betalt for.Oslo Børs VPS Holding tjener også gode penger, til tross for høyere kostnader. Resultatet endte på 78 millioner kroner, mot 92 millioner kroner i samme periode i fjor. Utsetter akseptfristFinanstilsynet har godkjent begge både Euronext og Nasdaq som eiere av børsen, og dermed gjenstår det endelig godkjennelse fra Finansdepartementet.Et samlet børsstyre ønsker Nasddaq som eier.Tirsdag morgen ble det kjent at Nasdaq forlenger akseptperioden på sitt bud til 31. mai klokken 17.30,

oslo børs
oslo børs vps holding
budkamp
budkrig
Nyheter
Børs