Capesize smeller opp 27 prosent

Capesize bykser til og sender Baltic Dry-indeksen kraftig opp.

Tørrlastskip - capesize dvs. et stort tørrlastskip. Illustrasjonsfoto hentet fra Bergesen desember 2003.
Børs

Baltic Dry-indeksen stiger tirsdag hele 10,7 prosent til 1.011 poeng, ifølge TDN Direkt.Det er Capesize som bidrar til den enorme oppgangen, som smeller opp 27,3 prosent til 11.718.- Det er for tiden positive signaler fra tankmarkedet. For det første leverte Euronav VLCC-rater på 35.000 dollar pr. dag (samme som i Q4), til tross for OPEC-kutt på 1,2 millioner fat pr. dag og at tilsvarende til 28 nye VLCC-er entret den globale flåten i første kvartal, fastslår nåværende finansdirektør og påtroppende konsernsjef Hugo De Stoop i kjemperederiet Euronav.- For det andre er den amerikanske eksporten rundt 30 prosent høyere år over år, og for det tredje fortsetter skipsprisene, som historisk har vært en viktig verdsettelsesindikator for investorene, å stige, både for nybygg og i annenhåndsmarkedet, fortsetter han.Tirsdag har Litasco Group, Clearlake, Vitol og Trafigura alle inngått tremåneders leieavtaler for VLCC-er. Ratene ligger på mellom 17.000 og 18.000 dollar pr. dag. To av skipene er gresk-eide, mens de to siste har henholdsvis tyske og kinesiske eiere, ifølge VesselsValue.Supramax faller 1,0 prosent til 8.575. Handysize og Panamax faller også, og er ned henholdsvis 0,5 prosent til 5.764 og 0,1 prosent til 9.503.Tørrbulk-aksjerGolden Ocean stiger i skrivende stund 5,63 prosent til 53,50 kroner. Jinhui Shipping er opp 0,60 prosent til 8,40 kroner, mens Belships er uendret til 7,25 kroner. Star Bulk Carriers stiger 6,65 prosent til 77,00 kroner.

tørrbulk
tørrlast
capesize
jinhui shipping
golden ocean group
belships
star bulk carriers
baltic dry
Nyheter
Børs