- Da er det bra å drive bank

- Det er nesten bare grønne lys i norsk økonomi.

Børs

Nordea fikk et resultat etter skatt på 443 millioner euro i 1. kvartal, ned fra 737 millioner euro i samme periode i fjor. Driftsresultat etter tap ble 621 millioner euro, ned fra 966 millioner euro. Konsensus pekte mot et driftsresultat etter tap på 730 millioner euro, viser tall fra Infront Data ifølge di.se. Nordea har satt av 95 millioner euro til den pågående hvitvaskingssaken.- Det er fortsatt overkapasitet i offshorenæringen, men ellers er det nesten bare grønne lys i norsk økonomi, sier adm. direktør i Nordea Norge, Snorre Storset, til TDN Direkt tirsdag.Nordea Norge-sjef Snorre Storset er dagens gjest i Økonominyhetene på HegnarTV. Sendingen starter klokken 15:30.Banken gjorde netto tilbakeføringer av tapsavsetninger på 33 millioner kroner i første kvartal 2019, sammenlignet med netto avsetninger til tap på 45 millioner korner i fjor.- Vi venter fortsatt restruktureringer innen offshore, men vi ser også at vi har gjort avsetninger som vi kan reversere dersom de ikke kommer. Det er større sannsynlighet for at det blir reverseringer nå som det går bedre i norsk økonomi, sier Storset, ifølge nyhetsbyrået.Han sier det er sannsynlig at Nordea på konsernnivå vil komme ut med lave tap i 2019, og legger til at «det er ingenting som tyder på store tap i Norge heller».- Det ser positivt ut. Det er fin utvikling i økonomien og blant våre kunder. Da er det bra å drive bank, sier Storset.

nordea bank norge
snorre storset
kvartalsresultat
finans
bank
Nyheter
Børs