- Det kan øke frykten for en hard landing

Børs

- BNP for Q1 fra USA blir dagens begivenhet. Med Feds snuoperasjon og mye snakk om resesjonsfare vil tallet få bra med oppmerksomhet, slår Erik Bruce fast i dagens rapport fra Nordea Markets.Konsensusanslag er 2,2 prosent fra kvartal til kvartal, regnet som årlig rate.- Litt over to prosent vekst er tilsynelatende litt på den svake siden, men husk at stengningen av offentlig sektor nok har trukket ned tallet. At Q1 jevnt over vært på den svake siden de siste årene kan i tillegg tyde på at sesongfaktorene trekker for mye ned (et problem som burde avta over tid), skriver Bruce.Han tror at veksten vil ta seg opp igjen i Q2.- Det er en vurdering som nok mange deler, men blir tallet svakere enn ventet vil det nok likevel øke frykten for en hard landing, skriver Bruce.Nordea Markets mener de kommende ISM-tallene og arbeidsmarkedstallene vil gi oss bedre informasjon om trenden i amerikanske økonomi enn dagens BNP.

erik bruce
Nyheter
Børs