- Dette bidrar naturligvis positivt til aksjekursene

Clarksons Platou oppdaterer.

Børs

Tørrbulkaksjer hever seg på Oslo Børs tirsdag, samtidig som capesize-ratene er opp nær 77 prosent den seneste uken.Clarksons Platou melder ifølge TDN Direkt at sentimentet i Atlanterhavsbassenget nå føler effekten av gjenåpningen av Vales Brucutu-gruve , som sammen med trekk i kinesiske jernmalmlagrene, skaper sunnere utsikter for capesize-segmentet.Les også: Spår løft i rater og aksjekurserVidere kan stålmarginene ifølge analytikerne i meglerhuset komme til å bedre seg, med bedre jernmalmtilgjengelighet i markedet, og trekk på lagrene, som til slutt vil føre til bygging igjen, skriver nyhetsbyrået.«Dette bidrar naturligvis positivt til aksjekursene hvor gjennomsnittlig vekst de seneste 30 dagene for en sammenlignbar gruppe har steget med 16 prosent», heter det fra meglerhuset.Så langt i dagens handel er Golden Ocean opp 5,23 prosent til 53,30 kroner på Oslo Børs.

shipping
tørrbulk
capesize
golden ocean
Nyheter
Børs