- Dette er veldig gode nyheter

Gjenåpning av viktig gruve i Brasil ventes å gi en betydelig boost til capesize-ratene.

Vales Brucutu-gruve i Brasil vil returnere til full drift innen de neste 72 timene, ble det opplyst i en melding fra selskapet tirsdag kveld.- Dette er, etter vårt syn veldig gode nyheter for Capesize-markedet, fastslår shippinganalytikerne i Clarksons Platou Securities i en oppdatering.De viser til at papirmarkedet er betydelig opp over hele FFA-kurven (Forward Freight Agreement. journ.anm.).Kontrakter for tredje kvartal er rapportert til 13.500 dollar pr. dag, noe som er over meglerhusets prognoser for 2019 på 12.000 dollar dagen.Gruven har en årlig produksjon på 30 millioner tonn jernmalm per år.- I det fysiske markedet ble Capesize-ratene vurdert til 6.000 dollar dagen i går, og er ventet å få en betydelig boost når eksporten fra Brasil øker med åpningen av Brucutu-gruven, skriver Clarksons-analytikerne. John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean steg vel 2 prosent før Oslo Børs tok påskeferie onsdag. Les også: - Et supert tidspunkt å øke eksponeringen på


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker